Απόφθεγμα

Απόφθεγμα

UNDERSTANDING SERVICE LEARNING !


Mετά από ένα Study Visit στο Βερολίνο με τη συνεργασία της Kmop (KMOΠ) και στα πλαίσια του Erasmus+, γνωρίσαμε καλές πρακτικές για ένα project με τίτλο "Undestanding Service Learning" και επισκεφτήκαμε ένα καινοτόμο γερμανικό σχολείο, το Max Beckmann Oberschule Berlin. 

Το Service Learning είναι μια παιδαγωγική μέθοδος, που προσεγγίζει την κοινωνική διάσταση της εμπειρικής μάθησης με στοιχεία εθελοντισμού. Πρόκειται για μια εκπαιδευτική προσέγγιση όπου ένας μαθητής μαθαίνει θεωρίες στην τάξη και ταυτόχρονα προσφέρεται εθελοντικά σε έναν οργανισμό (συνήθως μια μη κερδοσκοπική ομάδα ή ομάδα κοινωνικών υπηρεσιών) και συμμετέχει σε δραστηριότητες προβληματισμού για να εμβαθύνει την κατανόησή του για το τι διδάσκεται. Η μέθοδος αυτή έχει σαν στόχο να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν νέες δεξιότητες (κριτική σκέψη, λήψη αποφάσεων, επίλυση προβλημάτων, ικανότητα αξιολόγησης κ.ά.) και να αναπτύξουν συνείδηση υπεύθυνου πολίτη. 

Παρακάτω στην παρουσίαση μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στην Αγγλική γλώσσα για το συγκεκριμένο project. Ευχαριστούμε πολύ για όλες τις συνεργασίες που είχαμε !

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ (ENGISH)  ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ) ΕΔΩ

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Social Share buttons