Απόφθεγμα

Απόφθεγμα

PARENTS ENGAGE ( ΓΟΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ )


Η εμπλοκή και η συμμετοχή των γονέων στο σχολείο έχει πολλά θετικά οφέλη για τους μαθητές ,βελτίωση της συνολικής βαθμολογίας και των επιδόσεων στα κριτήρια γνώσης, βελτίωση της στάσης απέναντι στη σχολική εργασία και συμπεριφορά, στην ολοκλήρωση της εργασίας, στη συμμετοχή στις δραστηριότητες της τάξης κ.ά. Βοηθά επίσης πιο άμεσα στη λήψη αποφάσεων και στον προγραμματισμό του σχολείου, όπως και στη δημιουργία ισχυρότερων σχολικών κοινοτήτων αλλά και στη βελτίωση της συνολικής σχολικής ποιότητας.

Το Parents Engage είναι ένα διετές έργο Key Action (KA)2 Erasmus + στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης, του οποίου ο πρωταρχικός στόχος είναι να ενισχύσει τις δεξιότητες των εκπαιδευτικών και να τους εξοπλίσει με κατάλληλα εργαλεία για την προώθηση και την οικοδόμηση παραγωγικών σχέσεων με οικογένειες μεταναστών και προσφύγων. Υλοποιείται από μια κοινοπραξία 7 Ευρωπαίων εταίρων (δημόσια ιδρύματα και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις) από 6 διαφορετικές χώρες ( Ιταλία, Ελλάδα, Γερμανία, Κύπρος, Ολλανδία, Γερμανία και Τουρκία ).

Mετά από ένα Study Visit στο Παλέρμo με τη συνεργασία της Stimmuli και στα πλαίσια του Erasmus+, παραθέτω παρακάτω σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το θεωρητικό αλλά και το πρακτικό πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής  του προγράμματος στο σχολείο μας για την ενίσχυση των  οικογενειών των μεταναστών και των προσφύγων .

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ PDF ΕΔΩ

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ PDF ΕΔΩ

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Social Share buttons