Απόφθεγμα

Απόφθεγμα

Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΑΙΚΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΝΙΣΗΣ !

Ο Χρήστος Στανίσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έμαθε την τέχνη του θεάτρου σκιών από τον Ευγένιο Σπαθάρη. Από το 1993 δίνει παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης σε σχολεία , σε εκδηλώσεις Δήμων και πολιτιστικών συλλόγων, σε θέατρα, σε μουσικές σκηνές, στο Μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης, σε διάφορα μουσεία κ.α. Από τον Οκτώβριο του 2001 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2011 έχει παρουσιάσει στην δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100 σειρά από κλασσικές κωμωδίες του Καραγκιόζη και ανεβάζει και σε συνέχειες τους άθλους του Ηρακλή, τον Διγενή Ακρίτα, τον Θησέα και τον Μινώταυρο, τον ήρωα Περσέα, τον Ερωτόκριτο, παραλογές (της Άρτας το γεφύρι, του νεκρού αδερφού κ.α.) τα Ελληνικά παραμύθια κ.α. Έχει συνεργαστεί με πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες, τραγουδιστές, ηθοποιούς, ζωγράφους και χορευτές όπως οι : Ψαραντώνης, Νίκος Δημητράτος, Αγάθωνας, Μίμης Πλέσσας, Χριστόδουλος Χάλαρης, Ross Daly, Αντώνης Καφετζόπουλος, Κωνσταντίνος Παλιάν, Κώστας Αλεξανδρίδης κ.α.

" Για εμένα το θέατρο σκιών είναι η ζωή μου. Ο Στανίσης κοιμάται και ξυπνάει με τον Καραγκιόζη στο μυαλό του. Ακόμη και στον ύπνο του ασχολείται με την τέχνη του. Αυτή την τέχνη, όπως μου δίδαξε και ο δάσκαλός μου, την πήρα πολύ σοβαρά." είπε σε μια συνέντευξή του.

Με μεγάλη μας χαρά λοιπόν υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας, το 6ο Πειραματικό Διαπολιτισμικό Δ.Σ. Ελευθερίου Κορδελιού, τον διάσημο Καραγκιοζοπαίκτη Χρήστο Στανίση, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Shadow-En-Route με διοργανωτή τον κ. Juanjo Corrales Zamoranoμε θέμα το Θέατρο Σκιών. Μας έδωσαν πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το Θέατρο Σκιών, τους χαρακτήρες και ήρωες του Καραγκιόζη , τη μίμηση των φωνών και την κατασκευή των φιγούρων. Σας ευχαριστούμε πολύ !

Μπορείτε να δείτε όλη την πορεία των δράσεων και των εργαστηρίων του προγράμματος μέσα από ένα padlet !

https://padlet.com/epapadimi72/o-k-y3vqkk6bzenxamb7

 ΓΚΑΛΕΡΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ














  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Social Share buttons